I dag er det nydelig vårvær ute og da fikk jeg så lyst på jordbær smoothie.
Ingredienser:
- 1-2 never frosne jordbær
- 1/2 økologisk banan
- 1-2 dl kefir
- Vann etter behov
- 1/2 ts vaniljepulver
- 2 dråper D-vitamin
- 1 ts Lecithin
- 1/2 ts Purley Greens max
Et lite tips når du skal lage smoothie er å ha væske nærmest knivene så slipper du at de frosne bærene kjører seg fast. Så start gjerne med å ha i litt vann først. Enkelte blendere har knivene i lokket og vendes, da er det lurt at det er vann over de frosne bærene.
Jordbær er helt ypperlig i disse forkjølelsestider da de inneholder masse gode C-vitaminer, som bidrar til å styrke immunforsvaret.
Banan gjør smoothien litt tykkere og gir god smak, det er en fin måte å søte smoothien på og samtidig bidrar den med flere mineraler.
Kefir gir en litt syrlig smak, men både banan og ekte vaniljepulver er med på å balansere smaken. Kefir bidrar med gode melkesyre bakterier, proteiner, gode fettsyrer og mineraler.
Vaniljepulver gir en rund og søt smak og passer til det meste, hjemmelaget sjokolade, vafler, puddinger eller annen matlaging.
D-vitamin dråper bruker jeg i alle måneder som inneholder R, som apRil. D-vitamin dannes i kroppen når vi får sol på huden, men vi har ikke så mange måneder der sola står høyt på himmelen. Du finner også D-vitamin naturlig i fet fisk og tran.
Lecithin er et fettstoff som fungerer som en emulgator (binder sammen fett og vann) og gir en tykkere konsistens. Den er særlig rik på fosfolipider og inneholder kalium og Vitamin E.
Purley Greens Max inneholder pulver av alger, gress, grønnsaker og urter. Den er fiber og proteinrik og er rik på blant annet jod.
Har du lyst til å vite mer om disse produktene kan du trykke på den grønne linken under ingredienser eller på bildene under her.
Nyt dagen – May Elisabeth
Få 10% rabatt på din første bestilling
Meld deg på mitt nyhetsbrev og du får tilsendt rabattkode som gir deg 10% rabatt i nettbutikken
Legg igjen en kommentar