• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Smart Helse og Livsstil

Med fokus på helhetlig helse

  • Home
  • Medlemskap
  • Tjenester
  • Om
  • Blogg
  • Kontakt
  • Logg inn

Kanelboller

Jeg starter dagen med å sette bolledeig, litt sunnere selvsagt 🙂 Og like smakfulle!
Det er så godt å stå opp tidlig, ro i huset og la de andre våkne til lukten av nystekte kanelboller <3

Under her finner du oppskriften på kanelboller.

Ingredienser:

  • 150 g økologisk smør
  • 6 dl økologisk helmelk
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 1 ss honning
  • 1 egg
  • 1 kg økologisk speltmel (hold av litt til utbaking)
  • 1 dl kokossukker økologisk
  • 2 ss Fiberfin
  • 1 ts kardemomme økologisk
  • 1 klype Himalayasalt

Fyll:

  • 150 g økologisk smør (romtemperert)
  • 1,5 dl kokossukker økologisk
  • 1,5 ts Ceylon kanel økologisk
  • 1,5 ts malt kanel økologisk
  • 1 økologisk egg til pensling

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kasserolle og tilsett melken, varm opp til 37 grader, rør deretter inn honning.
  2. Smuldre gjær i en bolle og tilsett 1 stor øse av den lunkne væsken og rør ut gjæren, tilsett så resten av væsken.
  3. Ha alt det tørre i en bolle eller kjøkkenmaskin (lav hastighet) og bland sammen, tilsett deretter det våte og fortsett å elte til alt er godt blandet.
  4. La deigen heve en times tid under ett klede eller plast på et lunt sted.
  5. Rør sammen fyllet noen minutter før deigen er ferdig hevet, slik at det er mykt og enkelt å smøre utover.
  6. Strø litt mel på bordet, (jeg bruker bakematte) og elt deigen godt før du kjevler ut deigen til et rektangel, ca 45x70 cm. Smør på fyllet, jeg bruker slikkepott for å smøre med. Rull deigen fra langsiden til en pølse. Skjær deigen i 2 cm skiver og legg de på et stekebrett kledd med stekepapir.
    Det blir ca 32 biter delt på to brett. Del gjerne opp i flere biter hvis du ønsker de litt mindre. 
  7. La de etterheve en times tid under et klede.
  8. Pensle kanelbollene med ett sammenvispet egg.
  9. Sett ovnen på 220 grader over/undervarme og stek i ca 12 minutter til de er gyldne. Steketiden varierer fra ovn til oven og etter hvor stor kanelbollene er, følg gjerne med underveis.
  10. Avkjøl på rist og spis de gjerne litt lunkne med en god kopp te eller kaffe til.

Her er smør, melk og honning smeltet og klart til å blandes inn i gjæren, samt alt det tørre er blandet og klart i kjøkkenmaskinen.

Bolledeigen er ferdig kjevlet, smurt med kokossukker og kanelfyllet og jeg har startet å rulle det fra langsiden.

Ferdig rullet, delt i biter og klar for etterheving.

Rykende ferske kanelboller rett fra ovnen.

Nyter en god kopp vanilje kaffe til lun kanelbolle, skulle ønske at jeg kunne sende den nydelige duften til deg.

Sønnens kommentar når han smakte på kanelbollene: "Du er jammen god til å lage sunnere gjærbakst mamma" 🙂


Få 10% rabatt på helsekost

Har du lyst til å teste ut noen av helsekostproduktene jeg bruker i oppskriften?
Meld deg på mitt nyhetsbrev og du får tilsendt rabattkode som gir deg 10% rabatt på alle kjøp av helsekost. Du får kode, linker og informasjon i velkomstmailen.

Filed Under: Bakeglede, Blogg, Gjærbakst, Godis, Oppskrifter, Sunnere søtt Tagged With: Bakeglede, Gjærbakst

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2020 Smart Helse og Livsstil | Personvern og cookies | Webdesign: ♡ Hjerte for design