• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Smart Helse og Livsstil

Med fokus på helhetlig helse

  • Home
  • Medlemskap
  • Tjenester
  • Om
  • Blogg
  • Kontakt
  • Logg inn

Lakris pavlova med mørk sjokolade

Det er lørdag og jeg koser meg på kjøkkenet sammen med datteren min. I dag lager vi lakris pavlova med mørk sjokolade, i stedet for en stor pavlova lager vi den i porsjonsstørrelser.

Mye skjer underveis i prosessen når vi står på kjøkkenet å baker, så etterhvert ble pavlova med to smaker, halvparten med lakris og halvparten med karamell. Vi brukte oppskriften til lakrismarengs, legger også ved oppskriften under her.

Ingredienser til pavlova bunn:

  • 4 eggehviter
  • 1/4 ts himalayasalt
  • 1,5 dl kokossukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts sitron
  • Lakris ca 1 ristet ts per hvitte, jeg smaker til, underveis.

Ingredienser til pynt:

  • 100 gram 70% sjokolade
  • Pisket krem eller Kesam
  • Bær etter ønske

Slik gjør du:

  1. Pisk hvitte og salt til det blir boblete og stivt.
  2. Tilsett litt og litt kokossukker, når det er godt blandet og stivt (det tar noen minutter), så blander jeg inn siktet maisenna og og til slutt sitron.
  3. Vi tok av halve marensmassen og lagde marengstopper av de på en stekeplate kledd med bakepapir (disse fikk en karamellaktig smak).
  4. Resten av marengsmassen smakte vi til med lakrispulver ca 2 ts og mikset videre til det var blandet, for så å lage marengstopper av disse på et nytt stekebrett.
  5. Ta så en spiseskje og lag toppene litt flatere på midten slik at du kan ha krem og bær på porsjons pavlovaen når de er ferdige.
https://smart-helse.no/wp-content/uploads/2017/10/Lakris-pavlova-1.mp4

 

Jeg tar meg god tid når jeg steker pavlovaen, ser og vurderer. Steketiden kan variere fra ovn til ovn og etter størrelsen på pavlovaen.

Pavlovaen stekes på ca 90-100 grader varmluft, underveis i stekeprosessen regulerer jeg ned temperaturen og har døra litt på gløtt hvis det er fuktighet i ovnen. Steker de i minimum et par timer og lar pavlovaen stå i ovnen å tørke til ovnen blir kald, deretter setter jeg de på rist.

Når pavlova bunnene er kalde tar jeg 100 gram mørk sjokolade og smelter i vannbad. Når den er smeltet tar jeg en spiseskje og har smeltet sjokolade over bunnene. Se film under.

https://smart-helse.no/wp-content/uploads/2017/10/VID_31150530_044908_002.mp4

 

Så er det bare å ordne frem pynten du ønsker. Jeg tok Kesam med 3 forskjellige smaker samt blåbær og bringebær i skåler og satte frem. Da kan gjestene forsyne seg med det de ønsker.

Kos deg masse med disse godsakene 🙂

Nyt dagen - May Elisabeth


Få 10% rabatt på helsekost

Har du lyst til å teste ut noen av helsekostproduktene jeg bruker i oppskriften?
Meld deg på mitt nyhetsbrev og du får tilsendt rabattkode som gir deg 10% rabatt på alle kjøp av helsekost. Du får kode, linker og informasjon i velkomstmailen.

Filed Under: Blogg, Godis, Oppskrifter, Sunnere søtt Tagged With: Himalayasalt, Kokossukker, Lakris, Lakrispulver, Pavlova, Sjokolade

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Copyright © 2020 Smart Helse og Livsstil | Personvern og cookies | Webdesign: ♡ Hjerte for design