Sunnere marengs med kokossukker og Italiensk lakrispulver, Oh my!
Jeg baker litt på feelingen og tar litt på slump men her er sånn ca oppskrift.
Ingredienser:
- 4 eggehviter
- 1/4 ts himalayasalt
- 1,5 dl kokossukker jeg bruker denne eller denne
- 2 ts maisenna
- 1 ts sitron
- Lakrispulver ca 1 ristet ts per hvitte, jeg smaker til underveis.
Lag marengstopper på bakepapir med to spiseskjeer (som på bildet over) da blir de ganske store. Eller du kan bruke sprøytepose, for små søte topper.
Jeg tar meg god tid når jeg steker marengs, ser og vurderer. Steketiden kan variere fra ovn til ovn og etter størrelsen på marengsen.
Marengsen stekes på ca 90-100 grader varmluft, underveis i stekeprosessen regulerer jeg ned temperaturen og har døra litt på gløtt hvis det er fuktighet i ovnen. Steker de i minimum et par timer og lar marengsen stå i ovnen å tørke til ovnen blir kald, deretter setter jeg de på rist.
De er kjempegode, enjoy!
Under her finner du ingrediensene jeg bruker i lakrismarengsen 🙂
Få 10% rabatt på din første bestilling
Meld deg på mitt nyhetsbrev og du får tilsendt rabattkode som gir deg 10% rabatt i nettbutikken
Hei, ser nydelig ut! Tror du jeg kan bytte maisenna med arrowroot?
Tusen takk, de er kjempegode 🙂 Ja, du kan bruke arrowroot.